Alarmeringsregeling senioren

Geschatte leestijd : 3 minuten

De Alarmeringsregeling Senioren financiert een gratis persoonsbewaakte alarmering voor mensen van 65 jaar en ouder en met beperkte middelen. De regeling is bedoeld om ouderen veilig en zelfstandig thuis te laten wonen.

Het Seniors Alert Scheme wordt beheerd door Pobal , een bedrijf zonder winstoogmerk dat namens de Ierse regering en de EU programma’s beheert.

U moet contact opnemen met een gemeenschap of vrijwilligersgroep bij u in de buurt die bij Pobal is geregistreerd om toegang te krijgen tot de regeling (zie ‘Aanvragen’ hieronder).

Om in aanmerking te komen voor de Seniors Alert Scheme, moet u 65 jaar of ouder zijn en over beperkte middelen of middelen beschikken.

U moet ook één van de volgende regels voldoen:

 • Alleen wonen
 • Overdag gedurende langere tijd alleen wonen
 • Samenwonen met iemand die aan de criteria voldoet
 • Zorgen voor iemand anders in uw huishouden

U moet in het gebied wonen dat wordt bestreken door de geregistreerde groep die de financiering beheert en in staat zijn om te profiteren van de geleverde apparatuur. Ook dient u bereid te zijn contact te houden met de aangemelde groep.

Alle apparatuur en installatie onder de regeling is gratis. De alarmbewakingsservice is het eerste jaar gratis. Na het eerste jaar betaalt u de jaarlijkse monitoringvergoeding.

De jaarlijkse monitoringkosten variëren per serviceprovider en het type alarm of hanger dat wordt geleverd. Uw lokale groep kan u vooraf informeren over de kosten.

Als er bij u thuis geen geschikte vaste lijn beschikbaar is en er een mobiel signaal wordt gebruikt om verbinding te maken met de apparatuur, moet u mogelijk een vergoeding betalen voor het huren van een mobiele simkaart.

Er is geld beschikbaar om bewaakte persoonlijke alarmen te kopen en te installeren, die als hanger of als horloge om je pols kunnen worden gedragen. Deze alarmen maken verbinding met een nationale hulplijn via een basisstation dat in uw huis is geïnstalleerd.

Als het alarm is geactiveerd, belt het automatisch naar de hulplijn, die het hele jaar door 24 uur per dag geopend is. Een hulplijnoperator praat met u in uw huis en beslist of een lokale vrijwillige hulpverlener wordt gewaarschuwd of, indien nodig, de hulpdiensten.

Apparatuur die in het kader van de regeling wordt geleverd, blijft eigendom van de geregistreerde groep en moet aan de groep worden geretourneerd als deze niet langer nodig is.

U moet contact opnemen met een gemeenschap of vrijwilligersgroep die in uw regio is geregistreerd.

De geregistreerde gemeenschap of vrijwilligersgroep zal:

 • Beoordelen of u in aanmerking komt voor de regeling en vult samen met u het aanvraagformulier in
 • De benodigde apparatuur identificerenen ontvangt offertes van leveranciers
 • De aanvraag en ondersteunende documentatie indienen bij Pobal

U wordt gevraagd te bevestigen dat u het doel en het gebruik van de apparatuur begrijpt en dat u na het eerste jaar verantwoordelijk bent voor de jaarlijkse monitoringvergoeding.

Geregistreerde gemeenschaps- of vrijwilligersgroepen dienen namens de ouderen een aanvraag in bij Pobal. Pobal accepteert geen sollicitaties van particulieren.

Als u denkt dat u mogelijk in aanmerking komt voor de Seniors Alert Scheme, dient u contact op te nemen met de groep die is geregistreerd om de regeling in uw regio uit te voeren. Pobal publiceert een lijst van geregistreerde organisaties op haar website .

U kunt ook contact opnemen met Pobal op het onderstaande adres voor details van uw lokale groep. Groepen die zich voor de regeling willen inschrijven, kunnen zich online registreren op pobal.ie .

Gemeenschaps-, vrijwilligers- en non-profitorganisaties kunnen een aanvraag indienen om zich bij Pobal te registreren voor de regeling. Ze moeten een erkende structuur hebben en kunnen aantonen dat ze de subsidies kunnen beheren. Ze moeten ook een staat van dienst hebben in het werken met oudere mensen in de gemeenschap.

Een groep kan zich niet inschrijven als er een bestaande groep is die het programma in het gebied uitvoert.

Verdere informatie

Gedetailleerde informatie over de Senioren Alert Scheme is beschikbaar op de website van Pobal.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Seniors Alert Scheme-sectie in Pobal op het onderstaande adres, of per e-mail op onlinesupport@pobal.ie .

Pobal

Holbrook House
Holles Street
Dublin 2
D02 EY84
Ierland

Tel: (01) 511 7000
Telefax: (01) 511 7981
Website: http://www.pobal.ie/
E- mail: enquiries@pobal.ie


Geplaatst: 19/11/2022
Bron: zie links in het artikel

Bezoekers lazen ook:

 • Betalingsregeling moeder- en baby-instellingen
  Geschatte leestijd : 7 minuten Inleiding De ‘Mother and Baby Institutions Payment Scheme’ voorziet in financiële betalingen en gezondheidssteun aan in aanmerking komende mensen die…
 • Medical Card en Financiële Drempel
  Geschatte leestijd : 3 minuten Inkomensplafond voor een medical card Het online aanvraagproces omvat een snelle beoordeling van uw financiën. Zo weet u of u mogelijk in aanmerking komt voor een medical card of huisartsenkaart. Het…
 • Vakantie boeken
  Geschatte leestijd : 3 minuten Uw rechten en bescherming als consument zijn afhankelijk van het type vakantie dat u kiest.Als u een pakketreis boekt via een reisorganisatie, hebt u sterke rechten en bescherming, vooral als er iets …
 • Voordat u op reis gaat
  Geschatte leestijd : 3 minuten U moet vooraf wat onderzoek doen. Als u een boekingswebsite gebruikt om prijzen te vergelijken en uw hotel te boeken, controleer dan of u een contract heeft met het hotel of de boekingssite. Zo…
 • Credit Unions
  Geschatte leestijd : 6 minuten Credit Unions zijn financiële coöperaties die zijn opgericht om leden in staat te stellen te sparen en aan elkaar te lenen tegen eerlijke en redelijke rentetarieven. Het zijn organisaties zonder …