Over Paul

Als tiener ging zijn voorkeur al uit naar Ierland, luisterde hij naar Ierse muziek en las boeken over Ierland. Echter duurde het tot 1978 toen hij voor de eerste keer Ierland bezocht en waar hij in contact kwam met een Ierse makelaar. Voor deze makelaar ging Paul onroerendgoed verkopen aan Nederlandse en Duitse geïnteresseerden. Op deze manier kwam hij regelmatig in Ierland waardoor hij veel leerde over het land, de inwoners en de gewoontes in die tijd.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en op 1 mei 2000 vertrok Paul samen met zijn vrouw Louise en hun 2 honden naar Ierland waar zij kwamen te wonen in Cashel, Leap nabij Clonakilty, county Cork. Louise vond vrijwel direct werk in Mount Carmel ‘Hospital and Home’ in Clonakilty en voor Paul duurde het nog zeker een half jaar voordat hij als ontbijtchef aan de slag kon gaan in het Inchydoney Island Hotel aan de kust bij Clonakilty.
En zo kabbelde het leven voort waarbij Louise en Paul in hun vrije tijd veel met de auto door Ierland toerden waarbij hoofdzakelijk het westelijk deel werd bezocht.

Echter, na het zien van het Engelse TV programma “Place under the sun” besloten de twee om Ierland te verlaten en te verhuizen naar Frankrijk. Dit land betekende voor Louise hetzelfde als wat Ierland betekent voor Paul.
Zo kon het gebeuren dat ze in oktober 2004 in Frankrijk belanden met hun 2 honden en 3 poezen, en nadat ze daar 15 jaar met veel belevenissen en ervaringen hadden gewoond, verlieten ze Frankrijk om terug te keren naar Ierland.

Op 1 september 2019 reden ze van de ferry af, die hen van Frankrijk bracht naar het mooie Emerald Island (zoals Ierland ook wel wordt genoemd), richting county Mayo waar ze hun definitieve plek hebben gevonden.

In een klein huis, aan de rand van een natuurgebied, genieten ze nu van hun pensioen en hun hobbies, Louise van het verzorgen van haar planten en tuin en het vertroetelen van poes Milou en Paul die zich dagelijks bezig houd met het in stand houden en uitbreiden van deze website en met hulpverlening aan Nederlandstaligen die daarom vragen.

Paul beheert ook de Facebookgroep Wegwijzer in Ierland en
de Bedrijvengids voor Nederlandstaligen in Ierland

@ https://www.ryangallagherphotography.com/

“De poes op de foto is niet Milou waar in het artikel over wordt gesproken, maar dit is Noa.
Zij is in 2022 overleden”