Parkeergelden, boetes en voertuigklemming

In alle dorpen en steden in Ierland geldt een systeem van parkeertarieven, beperkingen, boetes en klemmen. Dit om illegaal parkeren tegen te gaan, dat andere automobilisten of bedrijven kan blokkeren.

Verkeersregelaars en een Garda Síochána zijn verantwoordelijk voor de handhaving van wetten met betrekking tot illegaal parkeren. Uw gemeente is verantwoordelijk voor het opstellen van een huishoudelijk reglement waarin de plaatsen in uw omgeving worden vermeld waar parkeertarieven gelden. Het bepaalt ook de kosten van parkeergelden.

Parkeertarieven variëren in Ierland en kunnen worden ingesteld en aangepast door uw lokale overheid. 

Ongeacht wie de parkeerbon heeft uitgeschreven, is het mogelijk om deze aan te vechten als u denkt dat u ten onrechte bent aangeslagen.

Hoewel het belangrijk is om in gedachten te houden dat de boete kan stijgen als uw beroep niet succesvol is.Als een Penalty Charge Notice werd uitgegeven door de gemeente, tenzij u redenen hebt om in beroep te gaan, moet u betalen. 
Hier heeft u de wet overtreden. Als u een dwingende of zeer overtuigende reden hebt om in beroep te gaan, kan de gemeente naar eigen goeddunken beslissen of de aanmaning wordt ingetrokken. 

Als u een parkeerbon krijgt van een particulier bedrijf, zoek dan uit welk bedrijf de bon heeft uitgeschreven.Verzamel bewijsmateriaal als u van plan bent in beroep te gaan, neem bijvoorbeeld foto's van onduidelijke borden of iets anders dat relevant kan zijn. 
Bewaar al uw correspondentie met het bedrijf en wacht met het betalen van de boete als u deze wilt aanvechten.

De meeste grote particuliere parkeerbedrijven maken deel uit van de arbitrageregeling Popla (Parking on Private Land Appeals). Als Popla de kant van de bestuurder kiest, wordt de boete geannuleerd. Als het beroep van de bestuurder wordt afgewezen, kan het bedrijf doorgaan met het eisen van betaling en heeft het uiteindelijk de mogelijkheid om de eigenaar van het voertuig voor de ‘Small claims court’ te dagen.

Geplaatst: 04-10-2022
Bron: CCPC
Afbeelding: Pixabay

Bezoekers lazen ook: