Stappenplannen

Wie kent de tv-serie The A-Team uit de jaren tachtig niet? Hannibal, de leider van het team, sprak na een geslaagde missie vaak de gevleugelde woorden: “I love it when a plan comes together.”

Wat dat meesterlijke plan inhield, bleef altijd onduidelijk. Er werd alleen veel geschoten, waarbij nooit iemand geraakt werd, en er werd van alles in mekaar gelast in een oud schuurtje. We zagen nooit dat Faceman of B.A. Baracus aan de slag gingen met een systeem voor project management om hun dubieuze plannen voor te bereiden, maar op het einde vielen alle puzzelstukjes altijd weer op hun plaats.

Elke goede organisator weet echter dat een succesvolle (R)emigratie zonder solide stappenplan niet mogelijk is. We zullen dus moeten invullen wat Hannibal en The A-Team aan de verbeelding overlieten: hoe ziet een stappenplan eruit dat vrijwel niet kan kan mislukken?
Voor uw verhuizing naar Ierland of remigratie naar uw land van herkomst heb ik een stappenplan opgesteld. Het is niet meesterlijk maar het beoogd een goede handleiding te zijn voor uw plannen.

Lees ook:
Belgie en Nederland naar Ierland, Remigratie naar Nederland, Remigratie naar België, Frankrijk naar Ierland, Huisdieren mee-emigreren

The best way to keep loyalty in a man’s heart is to keep money in his purse.