Geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren in Ierland

Geschatte leestijd : < 1 minuut

Het kan een overweldigende ervaring zijn voor een ouder wanneer uw kind problemen ondervindt met zijn geestelijke gezondheid. Soms kunnen psychische problemen worden verlicht door steun te krijgen van familie of vrienden. Andere keren kunnen psychische problemen complexer en moeilijker zijn om mee om te gaan.

Er zijn ondersteuning en middelen die vrij beschikbaar zijn voor iedereen en die bedoeld zijn om mensen te helpen omgaan met ‘milde’ geestelijke gezondheidsproblemen en hun geestelijke gezondheid en welzijn te beschermen. 
Dit zijn onder meer websites als spunout.ie en yourmentalhealth.ie . Het omvat ook hulplijnen en belangenbehartigingsdiensten die worden gefinancierd en ondersteund door de HSE. Bijvoorbeeld 50808 , Childline en Samaritans .

Als er meer ondersteuning nodig is, zijn er GGZ-diensten speciaal voor kinderen. De dienst of organisatie waar u naar toe gaat, hangt af van wat uw kind doormaakt en wordt als mild of ernstiger van aard beschouwd. Zelfs als een psychische aandoening wordt gecategoriseerd als ‘mild’, wil dat nog niet zeggen dat het niet ernstig of belangrijk is. Elk type of niveau van psychische problemen kan nog steeds verontrustend zijn en een aanzienlijke impact hebben.

Weten welke diensten voor geestelijke gezondheidszorg er zijn en hoe u er toegang toe kunt krijgen, is niet altijd gemakkelijk. 
Hier beschrijven we de belangrijkste services en hoe ze kunnen helpen.

  • Uw huisarts
  • Eerstelijnszorg diensten
  • Gespecialiseerde diensten
  • Particuliere geestelijke gezondheidszorg
  • Non-profit organisaties

Geplaatst: 13-06-2023
Bron: Ierse Overheid
Afbeelding: Pixabay

Bezoekers lazen ook: