Marine, Naval Services

Geschatte leestijd : 2 minuten

Inleiding

De Naval Service ( Iers : An tSeirbhís Chabhlaigh ) is de maritieme component van de Defense Forces of Ireland en is een van de drie takken van de Irish Defence Forces. De basis is in Haulbowline , County Cork.

Hoewel de Naval Service werd voorafgegaan door eerdere maritieme verdedigingsorganisaties, werd ze in 1946 opgericht. Sinds de jaren zeventig was een belangrijke rol van de Naval Service het bieden van visserijbescherming in de exclusieve economische zone (EEZ) van Ierland. Andere rollen zijn onder meer patrouille op zee, bewaking en smokkelpreventie. Af en toe onderneemt de dienst langere missies ter ondersteuning van andere elementen van de strijdkrachten, Ierse vredeshandhavers die bij de Verenigde Naties dienen, of humanitaire en handelsmissies. 

Vanaf juli 2017 heeft de Naval Service deelgenomen aan de missie van de Europese Dienst voor extern optreden die een aantal EU-marines richt op humanitaire en opleidingstaken in het Middellandse Zeegebied . Deze missie getiteld ” EU Navfor Med ” is de eerste keer dat Ierland deelneemt aan een veelzijdige en multinationale marine-operatie.

Schepen in de Irish Naval Service worden aangeduid met het scheepsvoorvoegsel Long Éireannach (Iers schip), dat wordt afgekort tot LÉ.

Taken van de Defence Force

Verdedigen van de staat Ierland

Om de staat te verdedigen tegen gewapende agressie; Aangezien dit een onvoorziene gebeurtenis is, zullen de voorbereidingen voor de uitvoering ervan afhangen van een doorlopende beoordeling door de regering van de veiligheids- en defensieomgeving.

Ondersteuning van de burgelijke macht

Hulp aan de civiele macht/hulp aan de civiele autoriteit (wat in de praktijk betekent de Garda Síochána bijstaan, die de primaire verantwoordelijkheid heeft voor de openbare orde, met inbegrip van de bescherming van de binnenlandse veiligheid van de staat).

Multinationale vredesondersteuning en humaniataire hulp verlening

Deelnemen aan multinationale vredesondersteuning, crisisbeheersing en humanitaire hulpoperaties ter ondersteuning van de Verenigde Naties en onder VN-mandaat, met inbegrip van door de VN geautoriseerde regionale veiligheidsmissies.

Sinds 1958 zijn de strijdkrachten continu aanwezig bij vredesondersteunende operaties, voornamelijk in het Midden-Oosten. In de afgelopen jaren, na het einde van de koude oorlog, is het personeel van de strijdkrachten echter ook in veel andere delen van de wereld terechtgekomen als vredeshandhavers.

Martitieme veiligheid en visserijbescherming

De Naval Service is de belangrijkste zeevaartorganisatie van de staat met een algemene verantwoordelijkheid om te voldoen aan de voorwaardelijke en feitelijke maritieme defensievereisten. Het is belast met een verscheidenheid aan verdediging en andere rollen. Defensietaken omvatten het verdedigen van de territoriale zeeën, het afschrikken van opdringerige of agressieve handelingen, het uitvoeren van maritiem toezicht, het handhaven van een gewapende marine-aanwezigheid, het verzekeren van overgangsriten en het beschermen van marine activa.

Ceremonieel

De strijdkrachten nemen het hele jaar door deel aan verschillende nationale ceremonies. Elke dienst binnen de strijdkrachten heeft een aangewezen rol tijdens deze ceremonies. Afhankelijk van de ceremonie kan de betrokkenheid van de strijdkrachten bestaan ​​uit erewachten, saluutschoten en muziekrecitals.


Geplaatst: 23-11-2022
Bron: Ierse Overheid
Afbeelding: Naval Services

Bezoekers lazen ook: