Septic tanks en andere huishoudelijke afvalwaterbehandelingssystemen

Geschatte leestijd : 2 minuten

Inleiding

Huishoudelijke afvalwaterzuiveringsinstallaties, zoals septic tanks, verzamelen, behandelen en het lozen afvalwater van huishoudens die niet zijn aangesloten op de openbare riolering.

Als u één van deze systemen heeft, moet u deze registreren. Het kan door de overheid worden geïnspecteerd om elk risico voor het publiek en het milieu te voorkomen.

Moet ik mijn septic tank aanmelden?

Alle huishoudelijke afvalwaterbehandelingssystemen, inclusief septic tanks , moeten bij uw gemeente worden geregistreerd . 
Voor het aanmelden van uw afvalwaterzuiveringssysteem betaalt u € 50,-.

U kunt zich online registreren en betalen op protectourwater.ie .

Als u uw systeem niet registreert en wordt veroordeeld, kunt u een boete krijgen van maximaal € 5.000.

Als u in de toekomst subsidie ​​wilt krijgen om uw behandelsysteem te herstellen of te vervangen, moet uw behandelsysteem binnen een bepaalde termijn worden geregistreerd. Vervangingssystemen hoeven niet opnieuw te worden geregistreerd.

Wordt mijn behandelsysteem geïnspecteerd?

Uw afvalwaterzuiveringssysteem kan door de gemeente worden gekeurd. Uw lokale overheid zal u schrijven en u laten weten dat zij uw systeem zullen inspecteren. Zij informeren u minimaal tien werkdagen voor de keuring.

Als uw afvalwatersysteem wordt geïnspecteerd, moet u:

 • Zorgen voor een registratiecertificaat voor uw afvalwatersystemen
 • Weten waar uw afvalwaterzuiveringssysteem is geplaatst
 • Documenten over de installatie of het onderhoud van uw systeem beschikbaar hebben

Inspecteurs worden aangesteld door de Environmental Protection Agency (EPA) en moeten u hun identificatie tonen als u daarom vraagt.

Als uw behandelsysteem goed werkt, krijgt u een certificaat dat dit bevestigt. Als de inspecteur problemen met uw systeem constateert, ontvangt u binnen 21 dagen na de inspectie een advies. In deze melding worden de problemen met uw systeem beschreven en krijgt u een bepaalde hoeveelheid tijd om ze op te lossen. Mogelijk kunt u een subsidie ​​krijgen om uw systeem te herstellen of te upgraden (zie hieronder).

Lees meer over het onderhoud van uw septic tank en septic tank inspecties .

Kan ik subsidie ​​krijgen om mijn systeem te herstellen of te vervangen?

Mogelijk kunt u subsidie ​​krijgen voor het herstellen, upgraden of vervangen van uw afvalwaterzuiveringssysteem. U kunt subsidie ​​aanvragen voor 85% van de reparatiekosten van uw installatie of een nieuwe installatie, tot een maximum van € 5.000,-.

Om voor deze subsidies in aanmerking te komen, moet uw behandelsysteem op 1 februari 2013 geregistreerd zijn . Als het behandelingssysteem na deze datum is geïnstalleerd, moet de registratie binnen 90 dagen na aansluiting van het systeem zijn voltooid.

Er zijn 3 verschillende subsidieregelingen voor afvalwaterzuivering. Er is één subsidie​​(pdf) beschikbaar voor mensen om hun systeem na inspectie te upgraden of te herstellen. Terwijl de andere twee beurzen alleen beschikbaar zijn als u in een bepaald gebied woont en door uw lokale overheid wordt meegedeeld dat u in aanmerking komt voor een aanvraag.

Lees meer over de criteria voor elk van de regelingen op gov.ie.

U kunt geen subsidie ​​krijgen voor regulier onderhoud, servicebeurten of het verwijderen van slib van een zuiveringssysteem.

Aanvraagformulieren voor elke regeling zijn beschikbaar op gov.ie. Voor meer informatie over deze regelingen kunt u contact opnemen met de afdeling landelijk water van uw gemeente.

Waar kan ik meer informatie krijgen?

De Environmental Protection Agency heeft een reeks veelgestelde vragen gepubliceerd.
Er is ook een gedetailleerde reeks veelgestelde vragen op protectourwater.ie.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw gemeente of de Environmental Protection Agency


Geplaatst: 28/03/2023
Bron: zie links in het artikel
Afbeelding: Pexels.com, Olena Bohovyk

Bezoekers lazen ook:

 • Betalingsregeling moeder- en baby-instellingen
  Geschatte leestijd : 7 minuten Inleiding De ‘Mother and Baby Institutions Payment Scheme’ voorziet in financiële betalingen en gezondheidssteun aan in aanmerking komende mensen die…
 • Medical Card en Financiële Drempel
  Geschatte leestijd : 3 minuten Inkomensplafond voor een medical card Het online aanvraagproces omvat een snelle beoordeling van uw financiën. Zo weet u of u mogelijk in aanmerking komt voor een medical card of huisartsenkaart. Het…
 • Vakantie boeken
  Geschatte leestijd : 3 minuten Uw rechten en bescherming als consument zijn afhankelijk van het type vakantie dat u kiest.Als u een pakketreis boekt via een reisorganisatie, hebt u sterke rechten en bescherming, vooral als er iets …
 • Voordat u op reis gaat
  Geschatte leestijd : 3 minuten U moet vooraf wat onderzoek doen. Als u een boekingswebsite gebruikt om prijzen te vergelijken en uw hotel te boeken, controleer dan of u een contract heeft met het hotel of de boekingssite. Zo…
 • Credit Unions
  Geschatte leestijd : 6 minuten Credit Unions zijn financiële coöperaties die zijn opgericht om leden in staat te stellen te sparen en aan elkaar te lenen tegen eerlijke en redelijke rentetarieven. Het zijn organisaties zonder …