Vakkracht inhuren

Geschatte leestijd : 2 minuten

Een vakkracht inhuren

Of u nu een aanbouw laat bouwen of een klusje laat klaren, het is de moeite waard om zelf wat werk te doen voordat u een vakkracht inhuurt. We hebben een aantal toptips op een rijtje gezet.

Plan het werk

Een goede eerste stap is om een duidelijk idee te hebben van wat je gedaan wilt hebben. Kijk online en sla afbeeldingen op die lijken op wat u wilt. Het is een geweldige manier om uw handelaar te helpen begrijpen wat u zoekt. Het is ook belangrijk om vanaf het begin uw budget vast te stellen en ervoor te zorgen dat u niet te veel uitgeeft.

Onderzoek de kwaliteiten een vakkracht

Wanneer u een vakkracht inhuurt, doe dan uw onderzoek. Als u te maken heeft met een bouwbedrijf, controleer dan of deze in het bouwregister staat. Als het werk gas betreft, raadpleeg dan het Register of Gas Installers of Ireland (RGII). Neem voor elektrische werkzaamheden contact op met de Registered Electrical Contractors Ireland (RECI).

Vraag vrienden en familie om aanbevelingen van vakmensen die ze hebben gebruikt. Online beoordelingen en sociale media kunnen ook goed zijn, maar wees op uw hoede omdat niet alle beoordelingen echt kunnen zijn. Vraag naar referenties van eerdere opdrachtgevers en breng hen indien mogelijk een bezoek om het werk te bekijken.

Vraag een offerte aan

Zoek altijd naar offertes in plaats van schattingen. Een schatting is een weloverwogen gok zonder juridische status, wat betekent dat de prijs tijdens de klus kan stijgen. Een schriftelijke offerte is bindend, zolang u geen wijzigingen aanbrengt in de functie-eisen. Zorg ervoor dat u een uitsplitsing van de voorgestelde werkzaamheden zoekt en vraag om de offerte inclusief btw.

Lees het contract

Zodra u het contract hebt ontvangen, moet u ervoor zorgen dat u het leest en tevreden bent met de details. Voor grotere renovaties moet u een advocaat raadplegen om ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent van alle relevante voorwaarden.

Als er iets misgaat

Als u niet helemaal tevreden bent met het uitgevoerde werk, of u vindt dat de vakkracht

 • niet met zorg en toewijding een goede service hebben verleend
 • gebruikte defecte materialen of
 • heeft de klus niet geklaard zoals afgesproken,

u heeft het recht om het probleem op te lossen. U moet met de handelaar praten die u hebt gebruikt, uitleggen waarom u niet tevreden bent en proberen af te spreken hoe het probleem kan worden opgelost.

Als u niet tevreden bent, kunt u juridische stappen ondernemen. U kunt gebruikmaken van de procedure voor geringe vorderingen als de klus minder dan € 2.000,- heeft gekost. Voor vorderingen boven de € 2.000,- moet u mogelijk juridische stappen ondernemen via een advocaat.


Geplaatst: 21-08-2022
Bron: CCPC
Afbeelding: Pixabay

Bezoekers lazen ook:

 • Te huur en te koop aangeboden
  Geschatte leestijd : 4 minuten Deze pagina laat u het aanbod zien van woningen die aangeboden worden door leden van de Facebookgroep “Wegwijzer in Ierland”.
 • Hoe u uw eigendom kunt waarderen voor lokale onroerendgoedbelasting (LPT)
  Geschatte leestijd : 4 minuten Inleiding Als u op 1 november eigenaar bent van een woning, moet u lokale onroerendezaakbelasting (Local Property Tax) betalen. De belasting is…
 • Nieuwe Home Energy Upgrade Lening
  Geschatte leestijd : 3 minuten Wat is de Home Energy Upgrade Loan? De Home Energy Upgrade Loan is een nieuwe leenregeling met lage rentetarieven voor…
 • Belasting belangrijke info
  Geschatte leestijd : 8 minuten Bijna alle inkomsten zijn aan belasting onderworpen. De belasting op inkomen dat u uit arbeid verdient, wordt door uw werkgever namens de belasting-dienst op uw loon ingehouden. Dit staat bekend als Pay…
 • Inkomenstoets
  Geschatte leestijd : 3 minuten Als u een bijstandsuitkering aanvraagt , moet u een inkomenstoets afleggen. Al uw inkomstenbronnen (bijvoorbeeld contante inkomsten, werkgelegenheid, vermogen en onderhoud) worden beoordeeld…