Defecte Nieuwe Broodrooster

Geschatte leestijd : 2 minuten

Moet ik een garantie kopen.

Moet ik een garantie of waarborg kopen om er zeker van te zijn dat ik gedekt ben als er iets mis gaat met mijn nieuwe broodrooster?
Nee, u hebt geen garantie of waarborg nodig als er iets misgaat met een artikel dat u hebt gekocht. U hebt wettelijke rechten, ongeacht of er garantie op het artikel zit of dat u een extra dekking koopt, zoals een garantie.

Als u niet tevreden bent met wat u hebt gekocht, heb u bepaalde consumentenrechten:

  • Herroepingsrecht op korte termijn: U kunt binnen 30 dagen na ontvangst van uw goederen annuleren en een volledige terugbetaling krijgen als er een fout optreedt.
  • Reparatie of vervanging: Wanneer een artikel defect is, kunt u beslissen of u een reparatie of vervanging wilt. Het moet gratis worden verstrekt door het bedrijf, binnen een redelijke termijn en zonder noemenswaardige overlast voor u. Als de fout ernstig is, of als het bedrijf het artikel niet kan repareren of vervangen, heb u mogelijk recht op terugbetaling.

Het is belangrijk om te weten dat een waarborg of vrijwaring uw consumentenrechten niet vervangt.

Wat is het verschil tussen garantie en waarborg?

Een garantie wordt meestal kosteloos verstrekt door de fabrikant van een artikel. De fabrikant stemt ermee in om uw artikel te repareren of te vervangen als er iets misgaat tijdens de garantieperiode. Het wordt meestal geleverd met huishoudelijke apparaten, elektrische goederen of meubels.

Tip!
Als uw artikel een garantie bevat, dient u de algemene voorwaarden te lezen. Deze kunnen aangeven dat u uw artikel moet registreren voordat de garantie wordt geactiveerd.

Een waarborg wordt meestal aangeboden door de winkelier. Het kost meestal geld en het is een optionele extra bescherming, vergelijkbaar met een verzekering. Een garantie kan langer duren dan een waarborg en kan u meer bescherming bieden, maar u moet altijd de algemene voorwaarden lezen voordat u besluit te kopen. Hierin staan ​​uw rechten vermeld als er iets misgaat met het artikel.

Als mijn nieuwe broodrooster niet meer werkt

moet ik het terugbrengen naar de winkelier of contact opnemen met de fabrikant?

U moet uw broodrooster terugbrengen naar de winkel waar u hem gekocht heeft. Wanneer u een artikel koopt, heeft u een contract met het bedrijf dat het aan u heeft verkocht, niet met het bedrijf dat het heeft gemaakt.

Neem zo snel mogelijk contact op met de verkoper als u een fout of probleem met een artikel opmerkt. Uw kortetermijnrecht om te annuleren betekent dat u een defect artikel kunt retourneren voor een automatische volledige terugbetaling binnen de eerste 30 dagen na aankoop. Natuurlijk hebt u na die periode van 30 dagen nog steeds rechten als consument, waaronder reparatie, vervanging of terugbetaling van defecte goederen.

Binnen het eerste jaar na aankoop staat de wet aan uw kant en gaat ervan uit dat de fout er was op het moment van verkoop. U hebt over het algemeen maximaal zes jaar de tijd om een ​​zaak aanhangig te maken tegen een bedrijf op grond van de verjaringstermijn. Alle goederen die u koopt, moeten geschikt zijn voor het doel en gedurende een redelijke tijd werken.


Geplaatst: 31/05/2023
Bron: CCPC
Afbeelding: Pixabay

Bezoekers lazen ook: