Een auto huren – uw essentiële checklist

Geschatte leestijd : 2 minuten

Belangrijke regels bij het huren van auto

Het huren van een auto kan een geweldige manier zijn om tijdens uw vakantie buiten de gebaande paden te treden. Als u tijdens uw volgende vakantie een auto wilt huren en extra kosten wilt vermijden, bekijk dan onze beste tips voor het huren van een auto:

1. Lees de voorwaarden van uw huurovereenkomst goed door

Zoals bij alle algemene voorwaarden zit het venijn in de details! Zorg ervoor dat u het verhuurbedrijf vraagt ​​als u iets in uw huurovereenkomst niet begrijpt.

2. Ken uw verzekeringsdekking

Autoverhuurovereenkomsten omvatten doorgaans dekking voor derden. Hiermee bent u alleen verzekerd voor letsel van anderen en schade aan hun voertuig. Het kan zijn dat u een extra dekking wilt toevoegen.

3. Ken het eigen risico

Een eigen risico is het eerste bedrag van elke claim dat u moet betalen. Een huurautoverzekering kan een aanzienlijk eigen risico hebben. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden polissen aan om het eigen risico van uw huurovereenkomst te dekken, en u hoeft deze niet te kopen bij het bedrijf waar u de auto huurt.

4. Controleer nogmaals de kosten die in uw contract staan ​​vermeld

Het verhuurbedrijf moet ervoor zorgen dat de kosten die in het contract zijn vermeld, overeenkomen met de kosten die aan u zijn getoond toen u de boeking maakte. Zij kunnen u geen kosten in rekening brengen die niet al aan u zijn bekendgemaakt.

5. Verduidelijk het brandstofbeleid

Het kan geen kwaad om vooraf te vragen naar het brandstofbeleid en of er eventuele extra kosten van toepassing zijn. Sommige bedrijven kunnen kosten in rekening brengen als u de auto zonder volle brandstoftank inlevert.

Wat als de auto beschadigd raakt?

Als de auto kapot gaat of als u betrokken raakt bij een ongeval, bel dan onmiddellijk uw verhuurbedrijf. Zij zullen u vertellen wat u moet doen. Als de auto tijdens uw wachttijd beschadigd raakt, hangt de uitkomst af van de verzekering die u heeft afgesloten en wie de schade heeft veroorzaakt. Als u apart bij de huurovereenkomst een eigen risicodekking heeft afgesloten, moet u het eigen risico eerst zelf betalen en daarna terugvragen.

Soms moeten consumenten betalen voor schade die er al was toen ze de auto ophaalden. Er zijn bepaalde maatregelen die je kunt nemen om de kans hierop te verkleinen. Controleer de auto bijvoorbeeld zorgvuldig wanneer je hem ophaalt om er zeker van te zijn dat er geen oneffenheden of krassen zijn, hoe klein ook.

Top Tip

Maak foto’s van de binnen- en buitenkant van de auto. Deze hebt u als bewijsmateriaal als er een geschil ontstaat.

Bekijk wat u moet controleren voordat u wegrijdt .

Een klacht indienen

Neem rechtstreeks schriftelijk contact op met het verhuurbedrijf als u niet tevreden bent over de verhuurservice. Als u niet tevreden bent met hun antwoord, neem dan contact op met de Car Rental Council of Ireland als u de auto in Ierland heeft gehuurd. Als u elders in de EU een auto huurt, kunt u contact opnemen met het Europees Consumentencentrum .


Geplaatst: 06-10-2023
Bron: CCPC
Afbeelding: Pixabay, Tumisu

Bezoekers lazen ook: