Gratis energie-upgrades (Warmer Homes Scheme)

Geschatte leestijd : 4 minuten

Inleiding

De Sustainable Energy Authority of Ireland (SEAI) biedt gratis energie-upgrades voor huizen aan huiseigenaren die bepaalde sociale uitkeringen ontvangen. Deze upgrades helpen de energie-efficiëntie en warmte van uw huis te verbeteren en staan ​​ook bekend als het Warmer Homes Scheme.

Het plan geeft voorrang aan de oudste en minst energiezuinige woningen. U kunt de gratis upgrades opnieuw aanvragen als u al werkzaamheden in het kader van de regeling heeft laten uitvoeren, maar uw huis baat zou hebben bij meer upgrades. Om weer toegang te krijgen tot de regeling moet u nog steeds aan de kwalificatiecriteria voldoen.

Als u niet in aanmerking komt voor de gratis upgrades, verstrekt de SEAI andere subsidies om u te helpen met de kosten voor het verbeteren van de energie-efficiëntie van uw huis. Het National Home Energy Upgrade Scheme biedt subsidies om uw huis naar een energie-efficiëntieklasse van B2 of hoger te brengen, waarbij een particulier bedrijf de werkzaamheden beheert. Of u kunt individuele energie-upgradesubsidies krijgen als u alleen bepaalde upgrades wilt uitvoeren en het proces liever zelf beheert.

Welke energie-upgrades zijn beschikbaar?

De regeling omvat de volgende energie-upgrades voor woningen:

 • Isolatie van zolder
 • Muurisolatie – inclusief spouwmuur-, binnenmuur- en buitenmuurisolatie
 • Tochtbestendigheid
 • Lagging jassen
 • Energiezuinige verlichting
 • Energie advies

Ook nieuwe CV-installaties en vervanging van ramen vallen incidenteel onder de regeling. Uw ramen worden alleen vervangen als uw muren tegelijkertijd worden geïsoleerd en de bestaande ramen enkel glas zijn. De SEAI beslist geval per geval of vervanging van ramen nodig is.

Kom ik in aanmerking voor de regeling?

Om voor deze regeling in aanmerking te komen, moet u aan de volgende criteria voldoen:

 • U moet eigenaar zijn van uw huis en erin wonen
 • Uw woning moet vóór 2006 gebouwd en bewoond zijn
 • Uw woning moet een BER van C,D,E,F of G hebben
 • U moet een van de volgende sociale uitkeringen ontvangen:
 • Brandstoftoeslag
 • Betaling van werkende gezinnen
 • Werkzoekendentoeslag langer dan 6 maanden en een kind jonger dan 7 jaar
 • Arbeidsongeschiktheidsuitkering langer dan 6 maanden en een kind jonger dan 7 jaar hebben
 • Toeslag voor thuiszorg
 • Betaling voor één oudergezin
 • Zorgtoeslag en u moet samenwonen met de persoon voor wie u zorgt

Let op: Als u geen BER voor uw woning heeft, zal de SEAI een gratis BER uitvoeren om te controleren of uw woning voldoet aan de kwalificatiecriteria voor een BER van C of lager.

Hoe werkt de regeling?

Er zijn 4 stappen in dit proces:

 1. Vraag de regeling online aan of door een aanvraagformulier (pdf) in te vullen en terug te sturen naar de SEAI. Wanneer u zich aanmeldt, moet u ervoor zorgen dat u aan de bovenstaande kwalificatiecriteria voldoet. U kunt het online portaal van SEAI gebruiken om te controleren of u in aanmerking komt.
 2. Laat een SEAI-expert controleren of uw huis geschikt is voor de werkzaamheden en upgrades aanbevelen. De SEAI zal dit doen als u daarvoor in aanmerking komt.
 3. Laat de werken uitvoeren door een door de SEAI aangewezen aannemer
 4. Laat de werken beoordelen door de SEAI zodra de werken voltooid zijn. Hierbij zal onder meer sprake zijn van een nieuwe BER-beoordeling en eventueel een kwaliteitsinspectie.

Hoe toe te passen

U kunt online een aanvraag indienen , het aanvraagformulier (pdf) downloaden en invullen , of de SEAI vragen het formulier naar u op te sturen. U moet voldoen aan de kwalificatiecriteria. U kunt dit controleren via het online portaal van SEAI .

Als u een andere kwalificerende uitkering ontvangt dan de zorgtoeslag, hoeft u het ministerie van Sociale Bescherming niet langer te vragen een deel van het aanvraagformulier in te vullen. De SEAI zal bij de DSP controleren of u in aanmerking komt.

Binnenkort zal er een vernieuwd aanvraagformulier beschikbaar zijn.

U moet aantonen dat u in aanmerking komt voor de regeling. De volledige details van de benodigde informatie staan ​​op het aanvraagformulier.

Als u voor de regeling in aanmerking komt omdat u mantelzorgtoeslag ontvangt, moet u ook het bevestigingsformulier mantelzorgtoeslag (pdf) invullen .

Informatie over de regeling vindt u in de veelgestelde vragen van SEAI en de Scheme and Application Guidelines (pdf) van de SEAI .

Het proces van aanvraag tot voltooiing van de werkzaamheden duurt doorgaans tussen de 24 en 26 maanden, maar dit kan variëren.

Is mijn woning geschikt?

De SEAI beoordeelt uw aanvraag en kijkt of u in aanmerking komt. Zij beoordelen dan of uw woning geschikt is voor de werkzaamheden. Een landmeter die voor de SEAI optreedt, zal hiervoor een afspraak bij u thuis maken. Zij zullen een onderzoek van uw huis uitvoeren, waarbij:

 • Rondlopen langs de binnen- en buitenkant van uw huis, inclusief de zolder
 • Beoordelen van de algehele geschiktheid van uw huis voor verbeteringen op het gebied van energie-efficiëntie
 • Meten, fotograferen en vastleggen van informatie over uw woning
 • Zij bespreken hun bevindingen met u, schetsen welke werkzaamheden u moet krijgen en beantwoorden eventuele vragen die u heeft

Het werk uitvoeren

Als uw woning geschikt is voor de upgrades, wordt door de SEAI een aannemer aangesteld om de werkzaamheden aan uw woning uit te voeren.

De aannemer komt bij u thuis langs om de benodigde werkzaamheden te beoordelen. Zij zullen vervolgens hun aanbevelingen aan u toelichten en een planning voor de werkzaamheden overeenkomen. U dient een schriftelijk contract te hebben met de aannemer, waarin duidelijk staat met welke werkzaamheden u akkoord bent gegaan.

Nadat het werk is uitgevoerd

Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond, geeft de aannemer u documentatie over de werkzaamheden, inclusief eventuele garanties. Het is belangrijk om deze veilig te bewaren, aangezien u ze in de toekomst wellicht nodig heeft.

Nadat de werkzaamheden zijn voltooid, wordt voor alle woningen een Building Energy Rating (BER) uitgevoerd om de energieprestaties van het gebouw te beoordelen. Een BER-certificaat en adviesrapport worden u toegestuurd en tevens gepubliceerd in het landelijke BER-register van SEAI .

Bij sommige woningen wordt tevens gecontroleerd of de werkzaamheden aan de gestelde normen voldoen.

Hoeveel kost het?

Voor werkzaamheden die in deze regeling worden verricht, worden geen kosten in rekening gebracht. Als u uw huis echter binnen vijf jaar na voltooiing van de werkzaamheden verkoopt, moet u dit aan de SEAI vertellen. U dient hen minimaal 30 dagen vóór de verkoop van uw woning schriftelijk op de hoogte te stellen. De SEAI kan u vragen de subsidie ​​geheel of gedeeltelijk terug te betalen. Dit is naar eigen goeddunken.

Waar aanvragen

Free Energy Upgrades (Warmer Homes Scheme)

Sustainable Energy Authority of Ireland

P.O. Box 119
Caherciveen
Kerry
Ierland
Lokaal: 01808 2100
Websitehttp://www.seai.ie/
E-mail: warmerhomes@seai.ie


Geplaatst: 16-10-2023
Bron: Ierse Overheid

Bezoekers lazen ook:

 • Wat is een septisch systeem?
  Geschatte leestijd : 3 minuten Inleiding Het onderhouden van het septische systeem van een huis lijkt misschien een ontmoedigende en stinkende taak, maar dat is…
 • Verwijdering van huishoudelijk afval
  Geschatte leestijd : 3 minuten Inleiding U moet een particulier bedrijf bij u in de buurt kiezen voor het ophalen en afvoeren van uw huisvuil….
 • Rent to Buy, huurkoop van een woning
  Geschatte leestijd : 5 minuten Wat is huren om te kopen? Rent to buy in Ierland, ook wel rent to own genoemd, is vergelijkbaar met een leaseoptieovereenkomst….
 • Aanvullende bijstandsuitkering
  Geschatte leestijd : 5 minuten De aanvullende bijstandsuitkering is een wekelijkse uitkering aan mensen die niet genoeg inkomen hebben om in hun behoeften of die van hun gezin te voorzien.
 • Voor u gelezen, voor u gedeeld!
  Geschatte leestijd : 80 minuten Dagelijks speurt Louise het internet af voor de meest boeiende, ontroerende, verdrietige of politieke berichten die relevant zijn en die ze met plezier met u deelt. De berichten worden gedurende de dag regelmatig geüpdatet en onverkort geplaatst zodat u steeds op de hoogte blijft.