Juridische zaken

Geschatte leestijd : 2 minuten

De Raad voor Rechtsbijstand is een wettelijk orgaan dat is opgericht op grond van de Wet op de Civiele Rechtsbijstand 1995 . De belangrijkste taken van de raad zijn:
– Rechtsbijstand en juridisch advies verlenen in civiele zaken (niet strafzaken) aan mensen die aan de criteria voldoen  
– Een familiebemiddelingsservice bieden
– Informatie verstrekken over haar diensten  
– Beheer van drie strafrechtelijke rechtsbijstandsregelingen (maar biedt geen directe rechtsbijstand of advies in strafzaken)  
– Assisteren bij de uitvoering van de Abhaile-regeling (die mensen helpt met een achterstand op hun hypotheek

Dit bestuur bestaat uit een voorzitter en twaalf andere leden. Minstens 5 van de leden van de Raad moeten vrouwen zijn en 5 mannen. Twee leden van de raad van bestuur moeten advocaat zijn, twee moeten advocaat zijn en twee moeten leden van de medewerkers van de raad zijn.

De Board heeft een netwerk van fulltime en parttime juridische centra in heel Ierland. De raad heeft ook panels van advocaten en barristers in de particuliere praktijk opgericht die op grond van de wet rechtsbijstand en advies verlenen. Als er een advocaat nodig is om uw zaak te behandelen, wijst de Raad voor Rechtsbijstand er een aan om u te vertegenwoordigen

De Family Mediation Service van de Board helpt echtparen die hebben besloten om uit elkaar te gaan of te scheiden, of die al uit elkaar zijn, om een overeengekomen weg vooruit te onderhandelen, waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften en belangen van alle betrokkenen.

Zaken die vallen onder de Raad voor Rechtsbijstand

Burgerlijke Zaken De Raad voor Rechtsbijstand verleent voornamelijk rechtsbijstand en juridisch advies op de volgende gebieden:
– Gerechtelijke scheiding  
– Scheiding  
– Onderhoud  
– Huiselijk geweld  
– Voogdij over en toegang tot kinderen  
– Problemen met betrekking tot huurkoopovereenkomsten  
– Contractgeschillen  
– Asielverzoeken, subsidiaire bescherming of toestemming om in Ierland te blijven
De Raad kan op de meeste terreinen juridisch advies geven. Het is over het algemeen niet toegestaan om rechtsbijstand te verlenen in de volgende categorieën zaken:
– Schadeclaims – wanneer de reputatie van een persoon is geschaad als gevolg van smaad of laster  – Landgeschillen – geschillen over rechten en belangen in of over land  
– Burgerlijke zaken die onder de procedure voor geringe vorderingen vallen  
– Vergunningverlening (vergunningen voor caféhouders)  
– Overdracht van eigendom (de juridische overdracht van een eigendom van de ene partij aan de andere) 
– Verkiezingsverzoeken  
– Vorderingen ingesteld in een vertegenwoordigende, fiduciaire of
– elke andere groeps- of representatieve actie (“groepsacties”)


Geplaatst: 12-07-23
Bronnen: Ierse Overheid
Afbeelding: Pixabay, cadop

Bezoekers lazen ook:

 • Wat is een septisch systeem?
  Geschatte leestijd : 3 minuten Inleiding Het onderhouden van het septische systeem van een huis lijkt misschien een ontmoedigende en stinkende taak, maar dat is…
 • Verwijdering van huishoudelijk afval
  Geschatte leestijd : 3 minuten Inleiding U moet een particulier bedrijf bij u in de buurt kiezen voor het ophalen en afvoeren van uw huisvuil….
 • Rent to Buy, huurkoop van een woning
  Geschatte leestijd : 5 minuten Wat is huren om te kopen? Rent to buy in Ierland, ook wel rent to own genoemd, is vergelijkbaar met een leaseoptieovereenkomst….
 • Aanvullende bijstandsuitkering
  Geschatte leestijd : 5 minuten De aanvullende bijstandsuitkering is een wekelijkse uitkering aan mensen die niet genoeg inkomen hebben om in hun behoeften of die van hun gezin te voorzien.
 • Voor u gelezen, voor u gedeeld!
  Geschatte leestijd : 80 minuten Dagelijks speurt Louise het internet af voor de meest boeiende, ontroerende, verdrietige of politieke berichten die relevant zijn en die ze met plezier met u deelt. De berichten worden gedurende de dag regelmatig geüpdatet en onverkort geplaatst zodat u steeds op de hoogte blijft.