Pedicure en Medisch pedicure

Pedicure en podologie

Wat is het verschil met een pedicure en een medisch pedicure? Een medische pedicure heeft een extra opleiding en vervolgcursussen gehad. Hierdoor voert zij naast de reguliere pedicure-behandelingen ook diverse specialistische behandelingen uit. Hieronder valt ook de voetbehandeling van risicovoeten, welke een verhoogd risico hebben op verschillende complicaties.

Meestal wordt u voor pedicure doorverwezen door uw huisarts of wijkverpleegkundige . U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met pedicures.

De beschikbaarheid van chiropodiediensten die worden aangeboden door de Health Service Executive (HSE) varieert in verschillende gebieden. Indien beschikbaar, kunnen diensten worden verleend door het Local Health Office of door vrijwilligersorganisaties namens de HSE. Neem contact op met uw huisarts, GGZ-verpleegkundige of Local Health Office voor informatie over pedicurediensten bij u in de buurt. U kunt ook internet raadplegen

Waar pedicure door de VGM wordt verzorgd, krijgen meestal de volgende groepen voorrang:

  • Medische kaarthouders van 66 jaar en ouder
  • Mensen die Health Amendment Act-kaarten hebben
  • Mensen met ziekten zoals diabetes of artritis
  • Mensen met een handicap

Belastingvermindering en pedicure

U kunt mogelijk aanspraak maken op belastingvermindering voor medische kosten als u betaalt voor pedicurebehandelingen die zijn voorgeschreven door een arts. U kunt mogelijk ook aanspraak maken op belastingvermindering voor doktersbezoeken en geneesmiddelen op recept.

Registratie van pedicures en podotherapeuten

Instituut voor Pedicure en Podotherapeuten
U kunt bij hen terecht voor informatie over pedicure of om te controleren of uw behandelaar is ingeschreven als lid.

CORU, de Health and Social Care Professionals Council , is de organisatie die podotherapeuten zal registreren en reguleren.


Geplaatst: 08/06/2023
Bron: Ierse Overheid
Afbeelding: Pixabay

Bezoekers lazen ook: