Veiligheidswaarschuwing voor reisadapters

Geschatte leestijd : < 1 minuut

AdapterTests

De deskundigen van CCPC op het gebied van productveiligheid hebben een aantal in Ierland verkochte adapters getest en daarbij een aantal ernstige problemen geconstateerd. Terwijl zij ervoor zorgen dat alle onveilige producten worden teruggeroepen of van de markt worden gehaald, en om te voorkomen dat deze problemen zich opnieuw voordoen, adviseren zij alle consumenten de lijst met terugroepacties voor hun reisadapter te controleren en voorzichtig te zijn bij het gebruik van alle reisadapters.

Is uw reisadapter teruggeroepen?

De volgende adapters zijn bij consumenten teruggeroepen. Klik op de onderstaande links voor meer details en voor informatie over wat u moet doen als uw adapter op de lijst staat:

G&BL Universal Multitravel Adapter verkocht door Harvey Norman
Homesafe Universal USB Travel Adaptor verkocht door verschillende handelaren
Welly enjoy IT universal travel adaptor verkocht door Amazo

Tips voor veilig gebruik van reisadapters

 1. Alleen gebruiken in de landen die op het product, de verpakking of de begeleidende veiligheidsinformatie staan vermeld.
 2. Sluit het apparaat altijd eerst op de reisadapter aan, voordat u de reisadapter in het stopcontact steekt.
 3. Overbelast de adapter niet: hij is alleen bedoeld voor gebruik op korte termijn, met apparaten met een laag energieverbruik, en niet als vervanging van een stopcontact in huis.
 4. Haal de adapter uit het stopcontact als u hem niet meer gebruikt, als u het huis of uw accommodatie verlaat en als u gaat slapen.

Geplaatst: 23-05-2023
Bron: CCPC
Afbeelding: Pixabay

Bezoekers lazen ook:

 • Te huur en te koop aangeboden
  Geschatte leestijd : 4 minuten Deze pagina laat u het aanbod zien van woningen die aangeboden worden door leden van de Facebookgroep “Wegwijzer in Ierland”.
 • Hoe u uw eigendom kunt waarderen voor lokale onroerendgoedbelasting (LPT)
  Geschatte leestijd : 4 minuten Inleiding Als u op 1 november eigenaar bent van een woning, moet u lokale onroerendezaakbelasting (Local Property Tax) betalen. De belasting is…
 • Nieuwe Home Energy Upgrade Lening
  Geschatte leestijd : 3 minuten Wat is de Home Energy Upgrade Loan? De Home Energy Upgrade Loan is een nieuwe leenregeling met lage rentetarieven voor…
 • Belasting belangrijke info
  Geschatte leestijd : 8 minuten Bijna alle inkomsten zijn aan belasting onderworpen. De belasting op inkomen dat u uit arbeid verdient, wordt door uw werkgever namens de belasting-dienst op uw loon ingehouden. Dit staat bekend als Pay…
 • Inkomenstoets
  Geschatte leestijd : 3 minuten Als u een bijstandsuitkering aanvraagt , moet u een inkomenstoets afleggen. Al uw inkomstenbronnen (bijvoorbeeld contante inkomsten, werkgelegenheid, vermogen en onderhoud) worden beoordeeld…